Gå til innhold

Ønsker hjelp fra frivillige

Har du et ønske om noe du vil Frivilligsentralen skal sette i gang? Er det en aktivitet eller et tilbud du savner i kommunen vår? Er det noe du trenger hjelp til?
Hva du eller dere trenger hjelp til vet du/dere best selv. Kontakt oss for mer informasjon om hvilke frivillige aktiviteter vi kan sette i gang.

Ønsker du hjelp fra frivillige?

Siden alle knyttet til Hol Frivilligsentral jobber frivillig kan vi ikke garantere at du får den hjelpen du ber om. Men vi garanterer at vi skal gjøre så godt vi kan. Hvis du er ute i god tid vil det være enklere å få hjelp. Da får vi tid til å spørre de frivillige, og de frivillige får tid til å planlegge.

Om de frivillige

De frivillige er i alle aldre og med vidt forskjellig bakgrunn. Husk at de frivillige er vanlige mennesker som ikke nødvendigvis har en kompetanse på det de skal hjelpe med.

Hva kan du få hjelp til?

Du vet best selv hva du ønsker hjelp til. Vi vil forsøke å være så fleksible som mulige. I utgangspunktet handler det om vi har frivillige som er villige til å hjelpe. Har vi ikke mulighet til å gi deg hjelp én gang, kan det hende vi har mulighet neste gang. Ikke vær redd for å ringe!

Eksempler kan være hjelp til handling eller å utføre andre ærender, følge til lege, banken, frisøren e.l. Vi kan også hjelpe til med små praktiske oppgaver som skifte av batteri i røykvarslere, skifte lyspærer o.l. Eller kanskje du ønsker noen som kan være med deg på kino eller teater?

Hva må vi si nei til?

Vi tilbyr ikke kjøretjenester, da det er andre som tilbyr slike tjenester. Men vi kan tilby følgetjenester. Det vil si at behovet må være noe annet enn transport.
Enkelte jobber som utgjør en fare for de frivillige, må vi dessverre si nei til. F.eks. å måtte klatre høyt opp under møner eller opp på tak og lignende.

Praktisk informasjon

Som frivillig skal man ikke ha betaling. Derimot må utlegg refunderes. Dersom hjelpen du får innebærer at den frivillige må kjøre vil du måtte betale kjøregodtgjørelse på 4,10 kr per kilometer direkte til den frivillige. Alt utstyr som skal brukes av den frivillige må du selv skaffe. Den frivillige skal ikke ha noen utgifter.

Taushetsplikt

Alle våre frivillige er underlagt taushetsplikt.

Målgruppe

Målgruppen er alle innbyggere i kommunen som ønsker den hjelp som Frivilligsentralen kan tilby.